Kurtić dokončno odnesel Allegrija

Nogomet ostalo 13. Jan 201414:24 > 14:25

Ljubljana – Massimiliano Allegri je drago plačal boleč poraz Milana proti Sassuolu, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Nekdanji trener Perugie je dan po porazu ostal brez službe.

Že pred časom je Massimiliano Allegri napovedal, da se bo po koncu sezone poslovil od klopi Milana. Poraz proti Sassuolu s 3:4, potem ko so rossoneri že vodili z 2:0, je poskrbel, da se je njegova zgodba na klopi sedemkratnih evropskih prvakov končala že nekaj mesecev prej. Za Milan oziroma Allegrija je bil usoden 19-letni Domenico Berardi, ki je tudi po dveh podajah Jasmina Kurtića navijače Sassuola popeljal v nebesa, medtem ko so privrženci Milana sprašujejo, kako nizko še lahko padejo njihovi ljubljenci.

Po novem porazu so rdeče-črni ostali na 11. mestom, zgolj šest točk nad mesti, ki vodijo v drugo ligo, in kar 30 točk za vodilnim Juventusom. Milan tako nizko ni bil že dolgo časa. Kdo ga lahko popelje iz brezna? Že nekaj časa se je za najresnejšega naslednika Allegrija omenjal Clarence Seedorf, ki je pogodbeno vezan na Botafogo, med zelo resnimi kandidati je tudi Filippo Inzaghi, ki si prve trenerske izkušnje nabira v mladi ekipi Milana.

Allegrijeva zapuščina

Milan je letos pod vodstvom Allgerija igral daleč pod pričakovanji navijačev. A vprašanje je, kdo bi iz trenutne ekipe Milana lahko potegnil več. Za dve zmagi v Serie A je zabil tudi Valter Birsa, ki mu je Allegri izkazal veliko zaupanje. Sicer pa je imel Allegri na voljo povprečno zasedbo, ki bi se težko vmešala v boj za najvišja mesta.

Allegri je v svetovno prestolnico mode prišel leta 2010 in že takoj osvojil naslov. V naslednjih dveh letih je osvojil drugo in tretje mesto, po prodaji Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve pa je šel voz strmo navzdol.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images