Messi priznal Ronaldu: Zaslužil si je Zlato žogo

Nogomet ostalo 14. Jan 201412:30 > 12:42

Ljubljana – Cristianu Ronaldu je le uspelo prekiniti dominacijo Lionela Messija, ki je prvič po štirih letih ostal brez Zlate žoge.

Cristiano Ronaldo je bil najboljši leta 2008, ko je navduševal še v dresu Manchester Uniteda, nato pa je prišel čas popolne dominacije Lionela Messija. Argentinec je bil za najboljšega nogometaša izbran kar štirikrat zapored, čeprav se marsikdo ni vedno strinjal z izborom. Tako je tudi letos. Navijači Bayerna tako ali tako že lep čas govorijo o zaroti proti bavarskemu velikanu in Francku Riberyju, svoje zagovornike ima tudi Messi, a 184 kapetanov in selektorjev državnih reprezentanc ter 173 izbranih novinarjev je letos za najboljšega izbralo Ronalda.

Da pri tem niso storili napake, se strinja tudi Messi, ki je letos zamenjal vlogo z Ronaldom. Tokrat je bil Argentinčev nasmešek kisel, medtem ko je objokani Ronaldo slavil drugo Zlato žogo v karieri. “Da sem tukaj, sem zelo srečen. Sedmo leto zapored sem del te svečanosti in mislim, da je to največji uspeh,” je začel Messi in nadaljeval: “Z Ronaldom sva velika tekmeca na terenu, toda moram izpostaviti, da je fantastičen nogometaš. Iskreno, navdušen sem nad tistim, kar počenja za klub in svojo državo. Zaslužil si je to nagrado, sploh ni bilo dvoma.

Messi ima kljub letošnjem porazu v svoji vitrini še vedno dve Zlati žogi več od Ronalda. Sodeč po njegovih besedah si želi tudi peto, šesto, … “Kljub temu sem zadovoljen s tem, kar sem naredil, toda gledam v prihodnost. Želim še veliko stvari, tako z Barcelono kot z Argentino. Komaj čakam nova tekmovanja, borbe na zelenici in vsega, kar prinaša nogomet,” je sklenil Messi.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images