Ob 21.15 v živo na SK 2: Oblak proti Sportingu brani prvo mesto

Nogomet ostalo 11. Feb 201411:38 > 11:38

Ljubljana – Zadnja tekma 18. kroga portugalskega prvenstva bo zaradi vremenskih nevšečnosti, ki je v nedeljo botrovala odpovedi, odigrana šele nocoj. A to ne bo normalna tekma, temveč veliki lizbonski Clasicco med prvouvrščeno Benfico in tretjeuvrščenim Sportingom. Srečanje od 21.15 naprej na SK 2.

Tudi po zaslugi odličnih predstav mladega slovenskega vratarskega zvezdnika Jana Oblaka Benfica poraza ne pozna že deset tekem zapored. Med tem časom je lizbonski velikan tudi prevzel vodstvo na lestvici, toda Porto in mestni tekmec Sporting mu tesno dihata za ovratnik. Prvi zaostaja eno točko, drugi dve.

Na takšnih tekmah je pritisk vedno razdeljen. Glede na zgodovino obeh moštev, se morata oba kluba boriti za naslov in oba kluba bosta startala na zmago. Subjektivno bi bilo, da bi dejal, da sta to najboljša kluba na Portugalskem, čeprav nam pogled na lestvico pove, da imamo prav, saj igrata prvi proti drugemu (Porto se je nato še vrinil vmes). Te dve ekip sta v dosedanjem delu sezone pokazali, da sta najboljši,” napoveduje Jorge Jesus, ki bo na klopi Benfice lahko znova računal tudi na Oscarja Cardoza: “S povratkom Cardoza ima Benfica v napadu tri ali štiri igralce odlične kvalitete. Sem v ugodnem položaju, saj lahko izbiram, kdo bo igral. Ali bo igral Cardozo, Lima ali Rodrigo. Odločil se bom po videnem na treningih.

Sportingov trener Leonardo Jardim je s pomlajeno in v nasprotju z minulo sezono močno spremenjeno ekipo eno največjih presenečenj prvenstva. Z le dvema točkama zaostanka zaseda odlično tretje mesto, ob tem se lahko pohvali z najboljšim napadom in najboljšo obrambo prvenstva. “Sportingov cilj je vedno dosegati gole in igrati dober nogomet. Ne nameravamo nič posebnega menjati, tudi tokrat naš način igre ostaja isti. Na Luz prihajamo z jasnim ciljem osvojiti tri točke. Želimo nadoknaditi izgubljene točke proti Academici,” je dejal Jardim in dodal: “Benfica je visokoleteča ekipa, ki na svojem stadionu igra zelo dinamično ofenzivno igro, v kateri hitro prehajajo pred nasprotnikova vrata, kjer imajo nevarne napadalce. Močni so tudi pri prekinitvah, kjer bomo morali biti še posebno pazljivi.

Lizbonski Clasicco bo imel tudi močan slovenski pridih, saj v vratih Benfice pričakujemo Jana Oblaka.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images