Ob 22.00 v živo na SK 2: Oblak z Benfico na Dragau

Nogomet ostalo 26. Mar 201410:55 > 11:54

Ljubljana – Na Portugalskem bodo nocoj odigrali prvi dve polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja. Ob 22.00 si v živo na SK 2 oglejte zanimiv obračun med Portom in Benfico, za drugo finalno vstopnico Braga in Rio Ave.

Tako imenovani O Classico nikoli ne razočara. Da bi danes videli podoben rezultat kot na prvi tekmi teh dveh nasprotnikov, ko je Benfica slavila z 8:2, je malo verjetno, a zagotovo vam ne bo žal, če se nam boste pridružili ob 22.00 na SK 2.

Sodeč po rezultatih v letošnji sezoni so favoriti lizbonski orli, ki predvsem na domači sceni meljejo vse pred seboj. Na drugi strani se je Porto že poslovil od misli na prvaka in bi sezono vsaj za silo lahko rešil s slavjem v pokalnem tekmovanju.

Pričakujem močno Benfico, z visoko intenzivnostjo na igrišču, tipično za Jorga Jesusa. Mi jim bomo odgovorili na isti način, z napadalno igro in željo po zadetku, ki bi nam omogočil uresničiti naš cilj. Na naše nasprotnike ne bomo gledali drugače kot na ostale: spoštovali jih bomo, vendar smo odločeni, da jih premagamo,” zagotavlja domači strateg Luis Castro.

V vratih gostov znova pričakujemo Jana Oblaka, ki je odlično izkoristil ponujeno priložnost. “Danes bo odigran zgolj prvi del in prav nič še ne bo odločenega,” napoveduje karizmatični Jesus. Če bo temu res tako, od 22.00 naprej preverite na SK 2.

Portugalski pokal, polfinale, prvi tekmi:

Ob 22.00 v živo na SK 2:

Porto – Benfica

Ob 20.00:

Braga – Rio Ave

Povratni tekmi bosta na sporedu 16. aprila.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images