Chelsea v Stožice prihaja pred večnim derbijem

Nogomet ostalo 2. Jul 201416:20 > 16:24

Ljubljana – Klima okoli Olimpije je v zadnjem času iz dneva v dan slabša, toda iz ljubljanskega tabora so danes vendarle tudi uradno potrdili termin prijateljske tekme proti slovitemu Chelseaju, ki bo 27. julija ob 17:15 odigrana v Stožicah.

Razmere v ljubljanskem klubu so daleč od idealnih, kljub temu pa se ljubiteljem zelene barve sredi poletja obeta pravi spektakel. V Stožice 27. julija namreč prihaja Chelsea s slovitim Josejem Mourinhem na klopi. Olimpiji se bodo po robu zoperstavila številna zvezdniška imena na čelu s Cescom Fabregasom, Diegom Costo in Frankom Lampardom.

“Za vsakogar, ki ima rad nogometno igro na sončni strani Alp, je prihod takega velikana kot je Chelsea velika čast. Že samo dejstvo, da je upravi kluba uspel  veliki met oziroma dogovor o igranju prijateljskega srečanja z nekdanjim evropskim klubskim prvakom, dovolj zgovorno priča o tem, da NK Olimpija še kako ‘živa’. S športnega vidika bo to velik preizkus za naše fante, da dobijo objektiven vpogled v trenutno pripravljenost in tehnično-taktične zmožnosti. Glede na to, da je za nas zelo pomemben začetek državnega prvenstva, ko gostimo moštvo Krke, bo srečanje s Chelseajem prava popestritev pred derbijem z Mariborčani,” je trener zeleno-belih Darko Karapetrović zadovoljen s potrjenim obračunom s slovitim tekmecem.

Nekaj dni kasneje Olimpijo čaka še ena zahtevna preizkušnja, saj se bodo 2. avgusta pred svojimi gledalci udarili z Mariborom.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images