Oster odgovor Hoenessa: Ibra je zafrustrirana primadona

Ljubljana – Zlatan Ibrahimović je v pogovoru za Der Spiegel znova z vsemi topovi udaril po nekdanjem trenerju Pepu Guardioli, ki mu je v bran stopil predsednik Bayerna Uli Hoeness.

Guardiola je odličen trener, ampak kot človek je bojazljivec. Ni moški. Žrtvoval me je za Messija. Ni imel jajc, da bi mi to povedal, in me je preprosto ignoriral,” je bil v pogovoru za nemški časnik oster Zlatan Ibrahimović, ki je v preteklosti že večkrat javno obračunoal z nekdanjim trenerjem pri Barceloni.

Visokorasli švedski napadalec Pepu Guardioli očita predvsem dejstvo, da je v času, ko je bil član ponosa Katalonije, večino pozornosti posvetil Lionelu Messiju. Če ima Ibrahimović o Guardioli zelo slabo stanje, je povsem drugače, ko beseda nanese na Joseja Mourinha. “Za Mourinha so bili vsi igralci pripravljeni umreti na igrišču. Bil je pravi trener in človek. Ni bežal od težav in vedno je znal z igralci različnih karakterjev. Guardiola pa od takšnih igralcev beži,” je Portugalca, s katerim je sodeloval pri milanskem Interju, pohvali zdajšnji član Paris Saint-Germaina. Šved bi bil v nadaljevanju kariere pripravljen zaigrati tudi za bavarskega velikana, a le pod enim pogojem: “Le če Guardiola ne bo trener.

Na odgovor iz Bayerna ni bilo treba prav dolgo čakati. V bran Guardioli je stopil kar sam predsednik Uli Hoeness. “Mi imamo povsem nasprotno mnenje kot Zlatan Ibrahimović. Zelo smo zadovoljni z Guardiolo. Če vprašate mene, je Ibrahimović zagrenjena primadona. Nikoli ni zares prebolel odhoda iz Barcelone. Nobena ekipa z njim ni bila zadovoljna, vedno je s seboj prinesel probleme,” je bil oster prvi mož najuspešnejšega nemškega kluba.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images