Conte zapustil Juventus zaradi azzurov?

Nogomet ostalo 16. Jul 201410:44 > 12:39

Ljubljana – Vsega lepega je enkrat konec in tako je Antonio Conte v torek odstopil z mesta trenerja Juventusa. Bo uspešni trener svojo kariero nadaljeval kot selektor Italije?

Antonio Conte je v italijanskem prvenstvu s staro damo na 114 tekmah le sedemkrat igrišče zapustil kot poraženec, vse je šlo torej kot po maslu, toda 44-strateg se je vseeno odločil za odstop. Conte je Juventus popeljal do treh zaporednih naslovov v Serie A, lansko sezono pa začinil še z rekordnim točkovnimi izkupičkom, ki sedaj znaša 102 točki.

Conte je dejal, da je prišlo do “sporazumne prekinitve pogodbe”, v ozadju pa se seveda že pojavljajo različne govorice. Conte je že pred časom dejal, da je njegov obstanek v mestu Fiata odvisen predvsem od morebitnih okrepitev, s katerimi bi v Italiji nepremagljivi Juventus odmevnejše rezultate napadel tudi v Ligi prvakov. Njegov apel je očitno naletel na gluha ušesa predsednika Andrea Agnellija, ki je bil v zadnjih dneh bolj kot s trenerjem zaposlen s prodajo Artura Vidala v Manchester United.

A to je le ena plat zgodbe, po drugi naj bi Conte Juve zapustil zato, da bi lahko zasedel mesto selektorja Italije, kjer je po neuspešnem nastopu na SP in odstopu Cesareja Prandellija zazevala velika luknja. Brez dvoma bi Conte težko zavrnil mesto selektorja svoje države in številni so prepričani, da je ravno v tem razlog za njegov misteriozni in nenadni odhod iz Torina.

Kdo bi ga lahko zamenjal na klopi Juventusa, za zdaj še ni znano.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images