Henry, Rivaldo, Puyol: Zvezdniki, ki odhajajo v pokoj

Nogomet ostalo 22. Dec 201415:41 > 15:41

Ljubljana – V letošnjem letu je nogometno pot zaključilo kar nekaj svetovnih zvezdnikov, ki so nas navduševali v zadnjem desetletju in še malce dlje. Nogometne čevlje so na klini obesili tudi Thierry Henry, Rivaldo in Carles Puyol.

Med tistimi, ki so v letošnjem letu končali kariero, bi sestavili pravo ubijalsko enajsterico. Enajsterico, ki bi jo z veseljem vodil vsak nogometni trener in enajsterico, ki bi brez dvoma imela na milijone navijačev po vsem svetu.

Med vratarji je najprepoznavnejše ime Faryd Mondragon. Sveži upokojenec iz Kolumbije se je poleti zapisal v zgodovino kot najstarejši nogometaš z uradnim nastopom na svetovnem prvenstvu, hudo “konkurenco” na mestu vratarja mu predstavlja Manuel Almunia.

V obrambni vrsti bi bila izbira še veliko bolj pestra, saj so se od aktivnega igranja nogometa poslovili Javier Zanetti, Carles Puyol, William Gallas in Eric Abidal (nogometno pot so končali tudi odlični Gabriel Heinze, Daniel Van Buyten in Olaf Mellberg).

Od vezistov velja omeniti Clarenca Seedrofa, Juana Sebastiana Verona, Juninha in Ryana Giggsa, medtem ko za najbolj sveže upokojena napadalca veljata Rivaldo in Thierry Henry.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images