SK 1 ob 17:00: V Dubaju prestižna prijateljska tekma med Realom in Milanom!

Nogomet ostalo 30. Dec 201412:13 > 12:14
Medtem, ko Angleži med božično-novoletnimi prazniki igrajo kar tri kroge državnega prvenstva, pa ostale velike evropske lige, med njimi tudi španska in italijanska, mirujejo, saj se bodo nadaljevale šele po novem letu. To pa ne pomeni, da mirujejo tudi klubi … Real Madrid se je decembra udejstvoval na Svetovnem klubskem prvenstvu v Maroku, kjer je ubranil evropsko čast in v velikem finalu z 2:0 odpravil južnoameriški San Lorenzo, zdaj pa ga v Dubaju čaka prestižna prijateljska tekma proti italijanskemu velikanu Milanu. To bo spopad dveh ekip, ki sta skupaj osvojil kar 17 naslovov evropskega prvaka … Če je Real letos maja končno ulovil svojo “Decimo” in ima zdaj deset naslovov evropskega prvaka, je Milan na tej večni lestvici zmagovalcev s sedmimi naslovi na drugem mestu, toda vseeno je razmerje moči med kluboma danes povsem drugačno, kot je bilo pred leti. Real je bržčas najmočnejša ekipa na svetu, Milan pa je samo še povprečen italijanski prvoligaš, ki že nekaj let ne konkurira za vrh v Serie A. Vseeno ima še naprej veliko navijačev po svetu, po zaslugi preteklih uspehov, zato bo nocojšna prestižna tekma v Združenih arabskih Emiratih zapolnila stadion Sevens. Tekmo si lahko v živo ogledate tudi na naši televiziji, saj bomo obračun v živo ob 17. uri prenašali na programu SK 1!


V središču pozornosti bo italijanski trener Carlo Ancelotti, zdaj trener Reala Madrida, ki pa je v preteklosti kar osem sezon vodil AC Milan, med letoma 2001 in 2009, ter z njim dvakrat postal evropski prvak. Ancelotti, ki je nekoč tudi igral za Milan in Romo, zdaj pa so ga razglasili za trenerja leta v Španiji, se obračuna s “svojim” klubom izjemno veseli. “Tekma bo zame nekaj posebnega, saj imam na Milan lepe spomine. To bo zadnja tekma v letu 2014 za obe moštvi, oboji bomo skušali zmagati. Upam, da moji fantje uprizorijo še eno dobro predstavo,” je na tiskovni konferenci razlagal Ancelotti.
Nasproti mu bo stal Pippo Inzaghi, zdaj trener AC Milana, toda pred leti eden glavnih Ancelottijevih adutov v konici napada. Navsezadnje, njegova gola v finalu Lige prvakov leta 2007 v Atenah proti Liverpoolu (2:1) sta Ancelottiju prinesla drugi evropski naslov na klopi Rossonerrov. Inzaghi se tekme z nekdanjim trenerjem veseli, njegovi fantje pa bodo obračun po mnenju sedme sile vzeli bolj resno od Reala.

Author: L.S., Foto: Getty Images