Il Fenomeno bi znova zabijal gole

Nogomet ostalo 15. Jan 201512:10 > 12:14

Ljubljana – Legendarni Brazilec Ronaldo bi se utegnil vrniti na nogometna igrišča. Trikratni dobitnik Zlate žoge bo morda zaigral za ameriško ekipo Fort Lauderdale Strikers, ki nastopa v drugi severnoameriški ligi.

V najboljših letih je mreže tresel v majici madridskega Reala, po štirih letih brez nogometa pa si je Brazilec Ronaldo znova zaželel igranja. Trikratni dobitnik Zlate žoge bi se na zelenice utegnil vrniti v drugi severnoameriški ligi za ekipo Fort Lauderdale Strikers.

Ronaldo je delni lastnik omenjenega kluba, in ker želi biti kar čim bolj vpet v delovanje, pravi, da se kaj lahko zgodi, da bo znova obul tudi nogometne čevlje. “Uživam v igranju nogometa, to je moja velika ljubezen. Upokojil sem se zaradi mojega telesa. Bolčine so bile prehude, poškodb je bilo preveč. Ni se lahko dobro pripraviti. Potrudil se bom in treniral zelo veliko,” je dejal legendarni napadalec.

Če bo res zaigral, ni dvoma, da bo nogomet onkraj velike luže dobil še večjo publiciteto. “Nogomet v Ameriki raste, tako da mislim, da je to izjemna priložnost,” meni Ronaldo, ki je v Evropi nastopal za PSV, Barcelono, Inter, Real in Milan, pred koncem kariere pa v domači Braziliji navduševal še navijače Cruzeira in Corinthiansa. Z reprezentanco Brazilije je osvojil dva naslova svetovnega prvaka – prvič še kot golobradi mladenič, drugič pa kot ključni mož svojega moštva.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images