V polfinalu pokala Slovenije štajerski derbi

Nogomet ostalo 16. Jan 201514:15 > 14:16

Ljubljana – V polfinalu pokalnega tekmovanja se bodo na prvi tekmi pomerili Koprčani in Domžalčani, na drugi pa Mariborčani in Celjani. Neposredni prenos tekem tudi na programih Sport Kluba.

V prostorih Nogometne zveze Slovenije je v petek potekal žreb polfinalnih parov Pokala Slovenije. Koprčani se bodo pomerili z jesenskimi prvaki iz Domžal, medtem ko bo na Štajerskem vroče zaradi obračuna med Mariborom in Celjem.

V taborih Domžal, Maribora, Celja in Luke Kopra so z nestrpnostjo pospremili žreb parov polfinala Pokala Slovenije. Polfinalisti so imeli pred usodnim plesom kroglic različne želje in pričakovanja, ki se vsem niso v celoti izpolnila. Ne glede na rezultate žreba pa je jasno, da bo moral novi pokalni prvak pokazati veliko nogometnega znanja.

Jesenski prvaki Prve lige Telekom Slovenije najprej odhajajo v Koper, kjer jih čaka sila motiviran nasprotnik. Domžale in Luka Koper sta tradicionalno izjemno izenačena tekmeca, saj so Primorci na 53. medsebojnih prvenstvenih tekmah vpisali le eno zmago več od Domžalčanov.

Izvrsten obračun bo tudi tisti med Mariborom in Celjem, ki bo aktiviral ljubitelje nogometa na štajerskem koncu države. Manjša vloga favoritov pripada vijoličastim, čeprav so jih Celjani v aktualni sezoni že dvakrat premagali. Maribor in Celje imata bogato zgodovino tudi v Pokalu Slovenije, saj sta si že dvakrat stala nasproti kar v finalu tekmovanja.

Rožman: Premagati je potrebno vse nasprotnike”Pred žrebom nismo imeli posebnih želja, saj je pokalno tekmovanje specifično, za osvojitev naslova pa je potrebno premagati vse nasprotnike. Na koncu nam je ples kroglic namenil evropski Maribor, proti kateremu se obetata dve spektakularni tekmi, v katerih bodo gledalci nedvomno prišli na svoj račun. Do takrat je sicer še dolgo, kljub temu pa verjamem, da se bomo znova predstavili v najboljši možni luči. Z Mariborčani smo se v tej sezoni pomerili dvakrat, na obeh tekmah pa smo tudi slavili. Ti dve izkušnji nam dajeta dobro izhodišče, tako da se lahko ambiciozno veselimo polfinala,” je žreb komentiral celjski šef stroke Simon Rožman

Trener kanarčkov Alen Ščulac se je na predzadnji stopnički želel izogniti slovenskih prvakov, kar se mu je tudi uresničilo: “V polfinalu smo se želeli izogniti Mariboru, zato sem z žrebom zadovoljen. Zavedamo pa se, da so Domžalčani v tej tekmi vendarle favorit, saj gre za vodilno ekipo lige. Kljub temu pa je naš cilj jasen. Čeprav smo v tem srečanju oustsiderji, si želimo zmagati in napredovati v finale.”

“Žreb kot žreb. V polfinalu ni pomembno proti komu igraš, saj moraš za osvojitev lovorike premagati vse. Vseeno pa smo veseli, da bo odločitev padla na našem igrišču,” je po žrebu dejal strateg jesenskih prvakov Luka Elsner.

Pokal Slovenije, polfinale:

Luka Koper – DomžaleMaribor – Celje

Author: Ž. Š., NZS, Foto: Getty Images