Ribery o Zlati žogi: Zasebna zabava Lea in Cristiana

Nogomet ostalo 23. Jan 201516:13 > 24. Jan 2015 9:52

Ljubljana – Franck Ribery je znova udaril po izboru najboljšega nogometaša na svetu, ki je zadnjih sedem let v domeni Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Francoz je prepričan, da preostali nogometaši nimajo pravih možnosti za zmago.

Franck Ribery je v preteklosti že večkrat kritiziral izbor najboljšega nogometaša na svetu. Francoz se je tudi sam znašel v družbi Lionela Messija in Cristiana Ronalda, vendar večjih možnosti za zmago ni imel. Ribery celo verjame, da vse dokler bosta na sceni Argentinec in Portugalec preostali nogometaši nimajo prav veliko možnosti v boju za Zlato žogo.

“Dokler bosta Ronaldo in Messi tu, se bo moral tretji igralec, ki bo nominiran, zavedati, da nima možnosti,” je prepričan Ribery: “Vsako leto je vedno ista zgodba. Ne vem, kaj bi moral nekdo narediti, da bi osvojil to nagrado. Očitno tudi zmaga na svetovnem prvenstvu ni dovolj.”

Ribery razloge za serijsko zmagovanje Messija in Ronalda ne vidi v njunih številnih golih in podajah, temveč nogometni politiki. “Neuer je zadnje dve, tri leta najboljši vratar na svetu. Osvajal je lovorike z Bayernom, zmagal na svetovnem prvenstvu in bil tam tudi najboljši vratar. Očitno to ni dovolj. Tega ne razumem,” se čudi Ribery.

Francoz je šel še korak dlje. “Ko bo naslednji igralec Bayerna nominiran, bi se morali vprašati, ali ima sploh smisel iti tja. V čem je smisel? Da se fotografiraš? Za mene je to zgolj politika,” je zaključil Franck Ribery.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images