Sarma zanimiv tudi Man Unitedu in Liverpoolu

Ljubljana – Najboljši slovenski vratar vseh časov Samir Handanović bo poleti skoraj zagotovo zapustil Inter. Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano. Zanj so zanimanje pokazali tudi Roma, Liverpool in Manchester United.

Ob selitvi v Milano se je Samir Hanodanović brez dvoma nadejal velikih uspehov in številnih osvojenih lovorik. Izkupiček po nekaj letih na Giuseppe Meazzi pa je enak nič. Sarma z Interjem ni osvojil niti ene lovorike, še več, uvrstil se ni niti v Ligo prvakov. Najboljšemu slovenskemu vratarju v tolažbo ostajajo zgolj individualne nagrade in dejstvo, da velja za enega najboljših vratarjev v Evropi, a Handanović je v preteklosti že večkrat namignil, da si želi osvajati predvsem lovorike.

Ker je več kot očitno, da Inter še nekaj časa ne bo mogel ponoviti ere Joseja Mourinha, se Handanović že nekaj časa spogleduje z odhodom. Največ zanimanja zanj že nekaj časa kaže Roma, v boj za njegove usluge naj bi se sedaj vključila tudi Liverpool in Manchester United. Rdeči vragi iščejo novega vratarja v primeru odhoda Davida De Gee, ki ga vse več medijev seli v Real kot naslednika velikega Ikerja Casillasa, redsi pa niso najbolj zadovoljni z zadnjimi predstavami Simona Mignoleta.

“Za zdaj o podaljšanju pogodbe še nismo govorili. Obstoječa pogodba mu poteče junija 2016. Doslej smo imeli tri sestanke z direktorji Interja,” je za Tuttosport dejal Handanovićev zastopnik Federica Pastorella in skozi vrstice namignil, da bo 30-letnik tudi v prihodnje najverjetneje navduševal nogometne navdušence v Serie A: “Kaj si želi Handanović? Ostati v Italiji.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images