Ronaldo potolažil Eusebia: Rekordi so za to, da se podirajo

Nogomet ostalo 10. Okt 201311:32 > 12:15

Ljubljana – Pred zaključkom kvalifikacij za uvrstitev na SP 2014 v Braziliji se je na Portugalskem vnela zelo vroča razprave, kdo je njihov najboljši nogometaš vseh časov. “Črni biser” Eusebio ali Cristiano Ronaldo?

Eusebio očitno ni najbolje sprejel dejstva, da ga je Cristiano Ronaldo pred kratkim prehitel na lestvici najboljših strelecev za protugalsko reprezentanco. Zvezdnik Reala je na obračunu proti Severni Irski s hat-trickom svoje število zadetkov povišal že na 43, medtem ko je “Črni biser” za Portugalsko zabil 41.

Žalostno, da se delajo primerjave, kdo je boljši. V današnjih časih je lažje. Jaz nisem nikoli igral proti Azerbajdžanu in Liechtensteinu. Za Portugalsko sem odigral 64 tekem in dosegel 41 zadetkov,” je pred mesecem dni dejal užaljeni Eusebio.

Ronaldo, ki bo verjetno že kmalu ujel tudi vodilnega Pedra Pauleto (47), je pred novim ciklusom reprezentančnih tekem stopil na žogo in nekoliko umiril situacijo. Očitno si tudi on sam ne želi kakšnih posebnih primerjav z legendarnim rojakom. “Rekordi so za to, da se podirajo. Menim, da se s tem nima smisla obremenjevati. Zaradi tega nihče ne bi smel biti žalosten,” je dejal Ronaldo in dodal: “Jaz zaradi tega ne čutim pritiska, kajti Eusebio bo za vedno ostal Eusebo, Cristiano pa bo ostal Cristiano. Normalno, da naju primerjajo, vseeno pa Eusebio zaradi tega ne bi smel biti žalosten, saj bo vedno imel posebno mesto v zgodovini.” Ronaldo je do danes za Portugalsko zbral 106 nastopov, največ jih je zbral Luis Figo (127).  
Portugalce v petek čaak obračun z Izraelom, v torek pa bodo gostili še Luksemburg. V skupini F zasedajo drugo mesto s točko zaostanka za vodilno Rusijo.

Tri tekme kvalifikacij na programih Sport Kluba
Kot je že v
navadi, si boste nekaj tekem kvalifikacij lahko ogledali tudi na
programih Sport Kluba. Za razplet naše skupine bo najbolj pomembna
tista, ki jo bomo v petek prenašali na SK 2, kjer se bosta ob 20.30 pomerila Albanija in Švica. Na SK 1 vas ob 21.00 čaka obračun Anglije in Črne Gore, medtem ko na SK 3 ob 22.00 prenašamo dvoboj Španije in Belorusije.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images