Pokal Terme Olimia: Štirje kandidati, en naslov

Nogomet ostalo 13. Feb 201512:37 > 18:55

Ljubljana – Podčetrtek bo v soboto in nedeljo v znamenju finalnega turnirja slovenskega futsal pokala Terme Olimia. V boju za pokalno lovoriko so ostali FC Ptuj, KMN Oplast Kobarid, Potočje projektiranje Sevnica in Dobovec Pivovarna Kozel. Oba polfinale in veliki finale spremljajte v živo na SK 1!

Zaključni turnir pokala Terme Olimia si v soboto in nedeljo oglejte v živo na SK 1. Prvi polfinale med FC Ptuj in KMN Oplast Kobarid bo na sporedu v soboto ob 18:00, drugi med Potočje projektiranje Sevnica in Dobovec Pivovarna Kozel ob 20:30, veliki finale pa bo na sporedu v nedeljo ob 19:00.

V prvem polfinalu je vsaj na prvi pogled že vse jasno. Aktualni prvaki iz Kobarida so veliki favoriti, vendar bodo morali to vlogo proti ekipi iz najstarejšega slovenskega mesta potrditi tudi na igrišču. “Mi smo svoje naredili. Pripravljamo se povsem neobremenjeno. To je tudi lepa prilika, da moji fantje vidijo, kaj in kakšen nivo tekmovanja jih čaka na njihovi nadaljnji športni poti. Če bomo odigrali, kot znamo, potem bomo dostojno branili klubske barve in pokazali, da smo upravičeno med štirimi v pokalu Terme Olimia,” pravi trener Ptuja Sandi Furek, medtem ko kapetan Žan Krajnc dodaja: “Zasluženo smo v polfinalu pokala Terme Olimia, saj smo v četrtfinalu po ogorčenem boju premagali dobro ekipo Tržiča. Na pokalnem turnirju pa bi se radi pokazali v dobri luči. Ne bojimo se tekmecev.”

Jasno je, da bodo igralci Kobarida pod veliko večjim pritiskom. Vse kaj drugega kot njihova gladka zmaga, bi označili za eno največjih presenečenj v zgodovini slovenskega futsala. “Glede žreba ni kaj dodati – dobili smo na papirju najlažjo ekipo. A to ne pomeni, da bo tekma lahka. Vsaka ekipa, ki je na finalnem turnirju, ima določeno kvaliteto. Pa naj igra v 1., 2., 3. ali pa v nobeni ligi. Morali bomo igrati pametno, brez borbe pa ne bo šlo. Treba bo pokazati več želje kot v jesenskem delu sezone. Na takih turnirjih odločata želja in lakota po zmagi!” se zaveda trener Kobarida Saša Leban, njegova desna roka na igrišču Jaka Sovdat želje po uvrstitvi v finale ne skriva: “Pričakujemo vsaj finale. Čeprav nam je jasno, da ne bomo kar tako prek Ptuja prišli tja. Ptujčani niso naivna ekipa, mi pa športniki, ki želimo osvojiti ta pokal!”

V drugem polfinalu nas čaka prvoligaški obračun med KMN Sevnico in trenutno vodilno ekipo 1. SFL Dobovec Pivovarno Kozel. “To ni dileme – Dobovec Pivovarna Kozel je nesporni in absolutni favorit. Mi pa vemo, da bomo dali vse od sebe. Odloča ena tekma, možna so tudi presenečanja. A na strani gostov so tudi bogate izkušnje!” meni trener Sevnice Mitja Jontez, kapetan Matej Zakšek dodaja: “Skušali bomo presenetiti Dobovec Pivovarno Kozel, ki je popolni favorit te tekme. Upam pa, da vsaj saniramo poškodbe, ki so nas prizadele. Računamo tudi na močno podporo s tribun.”

Trener Dobovca Aleš Poredski je imel v zadnjem času kar nekaj težav s poškodbami in odsotnostjo nekaterih igralcev: “V pokalu ni favorita, v eni tekmi pa je prav vse mogoče. Pričakujem polno dvorano in konkretno podporo s tribun. V zadnjih dneh nismo trenirali v popolni postavi, saj so bili naši igralci na reprezentančnem zboru, imamo pa tudi težave s poškodbami Mileta Simeunoviča in Matjaža Vojska.” Da Dobovec čaka vse prej kot lahka naloga, se zaveda tudi kapetan Rok Mordej: “V  soboto in nedeljo se bo zgodil velik futsal dogodek. Naša ekipa želi do naslova prvaka, kar pa bo zelo težko. Že v polfinalu nas čaka Sevnica, ki nima več možnosti v državnem prvenstvu, zato vse stavi na pokal Terme Olimia.”

Pokal Terme Olimia, polfinale:

Sobota, ob 18:00 v živo na SK 1:FC Ptuj – KMN Oplast Kobarid

Ob 20:30 v živo na SK 1:KMN Sevnica – Dobovec Pivovarna Kozel

Finale, nedelja ob 19:00 v živo na SK 1:TBA vs. TBA

Author: Ž. Š., futsal.si, Foto: Facebook/futsal.si