Portugalci slavili v dobro napolnjenih Stožicah

Nogomet ostalo 6. Dec 201722:48 > 22:50
Getty Images

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je izgubila še drugi obračun proti portugalski izbrani vrsti. Na prvi tekmi v Litiji je bilo 0:2, tokrat so Portugalci v Stožicah slavili s 6:4.

Po šestih minutah je bilo že 0:3, potem ko je Ricardinho še enkrat pokazal, zakaj je najboljši igralec futsala na svetu.

Slovenci so si prizadevali zmanjšati zaostanek, a so imeli pri tem tudi nekaj smole, saj so kar trikrat zadeli okvir gola. Na drugi strani so Portugalci do odmora dosegli še en zadetek in povedli z 0:4.

V nadaljevanju so gledalci videli še šest golov, prvič pa se je portugalska mreža zatresla po golu Alena Fetića, ki je izkoristil natančno podajo Roka Mordeja. Vseeno se Portugalci niso kar tako predali, še naprej so igrali z visokim tempom, kmalu zatem je prednost štirih zadetkov vzpostavil Andre Coelho, na 1:6 je iz protinapada mojstrsko povišal Ricardinho.

Portugalci so nato zaigrali malce bolj umirjeno, kar so Slovenci izkoristili. Najprej je kapetan Igor Osredkarukradel žogo in z razdalje matiral gostujočega vratarja, Kristjan Čujec je s pomočjo odboja od portugalskega branilca znižal zaostanek na -3 (3:6), končni izid je iz neposredne bližine ob vratnici postavil Mordej.