Ronaldinho je končal kariero

Alex Livesey, Getty Images Sport

Kariero je tudi uradno sklenil eden izmed najbolj prepoznavnih nogometašev 21. stoletja. Brazilec Ronaldinho se je vtisnil v srca mnogih ljubiteljev okroglega usnja.

Getty Images/Denis Doyle

Nepozabni Brazilec Ronaldinho od leta 2015 naprej nima kluba, vendar pa doslej vsaj uradno še ni naznanil konca svoje športne poti. Vmes je nastopal na različnih ekshibicijskih tekmah, dobil “službo” pri Barceloni, kjer je postal ambasador kluba, uradnega konca kariere enega največjih nogometašev tega stoletja pa še nismo dočakali.

“Ustavil se je. Njegove kariere je konec. Nameravamo narediti nekaj velikega, nekaj ‘kulskega’, a šele po koncu svetovnega prvenstva. Nekje okoli avgusta,” je dejal Roberto de Assis, Ronaldinhov brat in agent.

Assis je v nadaljevanju pojasnil, da naj bi Ronaldinho odigral več poslovilnih tekem in sicer v Evropi, v Braziliji in v Aziji, odprta pa ostaja tudi možnost, da bi nastopil na tekmi brazilskereprezentance.

Ronaldinho se je v srca nogometnih navijačev vtisnil kot eden največjih nogometnih umetnikov, kar jih je premogel ta šport. V svoji izjemni karieri je osvojil vse največje lovorike; bil je svetovni prvak z reprezentanco Brazilije, bil pa je tudi obraz Barcelone in kasneje mentor svojemu nasledniku na nogometnemu prestolu Lionelu Messiju. Številni si ga bodo zapomnili pa virtuoznosti, nepozabnih zadetkih in pregovornem nasmešku, ki je postal ena najbolj prepoznavnih nogometnih podob 21. stoletja.