Nogomet na SK: Besiktas pod imperativom, debi Sancheza

Getty Images/Stuart Franklin

V petek Vas na programih Sportkluba čakajo trije zelo zanimivi nogometni obračuni iz treh različnih koncev Evrope.

Ob 18:00 si na SK 2 oglejte obračun turškega prvenstva med Besiktasom in Kasimpaso. Čeprav navdušujejo v ligi prvakov, se nogometaši Besiktasa mučijo v domači ligi. Trenutno so četrti s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Istanbul Baskasehirjem, zato proti Kasimpasi, ki je z 22 točkami na 11. mestu, nujno potrbeujejo vse tri točke.

Ob 20:55 na SK 3 četrti krog Pokala FA odpirata Yeovil in Manchester United. Za Yeovil je to zgodovinski dan, ne glede na to, kako se bo srečanje končalo. Prav tako obračun z nasmeškom pričakuje klubski blagajnik, saj so pravila Pokala FA takšna, da si klubi med seboj delijo prihodke od prodanih kart in televizijskih pravic.

Ekipa Joseja Mourinha je tista, ki bo pod pritiskom in bo napadala zmago, Portugalec pa je že napovedal, da bo danes prvič po prihodu iz Arsenala na igrišče poslal Alexisa Sancheza.

Nič manj zanimivo ne bo niti na baskovskem derbiju med Athletic Bilbaom in Eibarjem. Obračun od 21:00 naprej spremljajte v živo na SK 4 in SK HD. Domačini so trenutno na 12. mestu, kar je brez dvoma manj od pričakovanj, medtem ko je Eibar osmi in bi se lahko s serijo zmag vmešal tudi v boj za Evropo.