Kazahstanci in Rusi z remijem v četrtfinale

NZS

Kazahstanska in ruska futsalska reprezentanca sta se na evropskem prvenstvu v Ljubljani na zadnji tekmi skupine B razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). V četrtfinale sta se iz te skupine uvrstila prvouvrščeni Kazahstan in drugouvrščena Rusija, izpadla pa je Poljska.

Kazahstanci, ki branijo bron s prejšnjega EP, so s točko osvojili prvo mesto v skupini B in bodo tako v četrtfinalu tekmec drugouvrščene ekipe iz skupine A, v kateri so Slovenija, Italija in Srbija. Rusi, ki branijo srebro, so sicer bolje začeli, a so v drugem polčasu dopustili izenačujoči gol in tako čakajo na prvouvrščenega iz skupine A.

Rusi so pričakovano odločneje začeli tekmo in bili prvo polovico polčasa boljši oziroma konkretnejši tekmec. Vodilni zadetek so dosegli že v drugi minuti, ko se je po lepi podaji sam na sedmih metrih znašel Eder Lima in premagal Higuito v kazahstanskih vratih.

Rusi so bili nevarni še nekajkrat, dvakrat tudi v 11. minuti, ko je najprej Higuita obranil strel Dimitrija Liskova, zatem pa je Dauren Nurgožin žogo izbil z golove črte. Kazahstanci, boljši v zadnji polovici prvega dela, na trenutke so povsem stisnili Ruse pred kazenski prostor, so sprožili nekaj nevarnih strelov, najbolj pa so zagrozili v 14. minuti, ko je Serik Žamankulov iz bližine zadel vratnico.

Zato pa so Kazahstanci izenačili v 24. minuti, ko je Douglas Junior streljal z 12, 13 metrov z desne strani in ugnal pokritega Dimitrija Putilova. Slednji je bil na preizkušnji tudi v 27. minuti po strelu Alberta Akbalikova.

Malo zatem je z dveh tretjin igrišča proti praznim vratom meril Ivan Milovanov, a le za malce zgrešil, v 33. minuti pa je Andreju Afanasjevu Higuita obranil strel iz bližine. V 37. minuti je pred Higuito prodrl Sergej Abramov, vendar je bil vratar brazilskega porekla zbran, tako kot tudi minuto in pol pred koncem.