Portugalska po podaljšku do prvega evropskega naslova!

UEFA Futsal EURO

Evropsko prvenstvo v Ljubljani se je zaključilo na spektakularen način. V finalu so do prvega naslova prišli Portugalci, ki so Španijo ugnali po podaljšku (3:2).

Španija je v finalu pogrešala poškodovanega Sergia Lozana, finale s Portugalsko pa je bila ponovitev finala iz leta 2010, ko so Španci slavili s 4:2.

Portugalci so tekmo začeli sanjsko in že v prvi minuti povedli preko Ricardinha. Zanj je to bil že sedmi zadetek na evropskem prvenstvu. Španci so hitro napadli za izenačenje in zadeli v 19. minuti, ko je Marc Tolra z diagonalnim strelom po tleh ugnal Andreja Souso.

V drugem polčasu smo spremljali taktično bitko, ki je trajala vse do 32. minute, ko so Španci prišli do popolnega preobrata. Portugalci so ob prostem strelu storili napako v obrambi in Lina je brez težav zadel za 2:1.

Portugalci so pričakovano zaigrali na vse ali nič in bili za trud nagrajeni v 39. minuti, ko je po prekrasni akciji zadel Bruno Coelho.

Finale se je odločil v podaljšku, v katerem so Portugalci zaradi poškodbe ostali brez Ricardinha. Portugalska je kljub temu prišla do prvega naslova, za veliko zmago pa je iz kazenskega strela po šestem prekršku Špancev zadel Bruno Coelho.

Najboljši igralec evropskega prvenstva je pričakovano postal Ricardinho.

Na tekmi za tretje mesto je Rusija z 1:0 ugnala Kazahstan.