Mbappe, Messi in Cristiano pred 20.letom

Nogomet ostalo 13. Sep 201814:43 > 14:47
Matthias Hangst/Getty Images

Kylian Mbappe je v nogometnem svetu dosegel že precej – osebne nagrade, osvojitev francoske lige in nazadnje naslov svetovnih prvakov s Francijo, pa še niti ni dopolnil 20 let.

Ni čudno, da ga v nogometnem svetu že zdaj primerjajo z največjima dvema, Messijem in Cristianom Ronaldom. A da bodo stvari enakovredne, poglejmo njihove dosežke pred dvajsetim letom starosti.

Samo z 19. leti ima Mbappe na svojem računu že 52 golov v članski konkurenci za Monaco in PSG, Messi jih je pri teh letih dosegel 26 in Cristiano 17. Tudi seštevek golov obeh zvezdnikov ne preseže Francozovega izkupička.

V Ligi prvakov je Mbappe dosegel 10 zadetkov, Messi takrat 2, Cristiano – strelec največ golov v zgodovini prestižnega tekmovanja pa takrat sploh še ni zaigral v Ligi prvakov. V seštevku golov za reprezentanco je Mbappe prav tako zmagovalec z 9 za Francijo, Cristiano jih je imel pri teh letih 7 za Portugalsko, Messi pa 4 za Argentino. Poleg tega ima Mbappe nekaj, kar druga dva še vedno nimata – naslov svetovnega prvaka.

Ta statistika sicer ne nakazuje, da bo mladi Francoz presegel oba velikana, a jasno sporoča visok nivo za tako mladost.