Beckham po Messija

Getty Image

Beckham ima v načrtu, da bi v njegovi novi ekipi v MLS v prihodnosti igral tudi Messi.

David Beckham je zelo blizu uresničitvi velikih sanj – postati lastnik ekipe MLS. Svoj sedež si je izbral v Miamiju. Klub se bo imenoval Inter Miami in bi začel delovati leta 2020. Čeprav do takrat manjkata še 2 leti, ima Britanec že svoje načrte, kako bo izgledal celoten športni projekt in koga želi za vodjo svoje ekipe. Govorimo o Leu Messiju.

Kot navaja Daily Mail je Beckham močno zainteresiran, da bi bil aktualni igralec Barcelone motor in inspiracija nove ekipe. Prihod Messija bi ne samo že v začetku dal ekipi veliko kvalitete pač pa tudi služil kot povod ostalim velikim igralcem, da se pridružijo projektu.

Ob tem spomnimo, da ima Messi klavzulo v vrednosti 700 milijonov evrov, pogodba pa se mu izteče leta 2021. Ravno zaradi tega Beckham verjame, da bi Argentinca lahko prepričal, naj se leta 2020, ko bo dopolnil 34 let, odloči za novo avanturo v svoji karieri in pride v ZDA, kot so to naredili že nekateri drugi nogometaši, npr. Messijev bivši soigralec Henry ali Backham sam.

Trenutno je MSL ‘manjša’ liga, kamor pridejo igralci večjih klubov ob zaključku svojih karier. A lastniki teh klubov se že vrsto let trudijo spremeniti to dinamiko in prihod takšne franšize kot je Beckhamov Inter Miami, je lahko ključen.