Jutri bo uradno: Superliga odpade!

Alexander Hassenstein/Getty Images

Evropski mediji poročajo, da bo predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin jutri podal izjavo, ki bo zavrnila kakršnokoli možnost ustanovitve evropske superlige.

Ideja o evropski superligi, katero je v tajnosti pripravljalo 11 evropskih velikanov, vse od izbruha afere Football Leaks naglo izgublja podporo tudi znotraj samih ustanovnih vrst. Nogometni svet je skoraj univerzalno obsodil načrte evropske elite o odcepitvi, na to temo pa bo jutri v Bruslju organizirana pomembna tiskovna konferenca, na kateri bosta po poročanju Skyja predsednik UEFA Aleksander Čeferin in predsednk združenja ECA Andrea Agnelli podala skupno izjavo, v kateri naj bi skupaj zavrnila vsakršno možnost ustanovitve takšnega tekmovanja.

Združenje ECA je kmalu po izbruhu dokumentov Football Leaks zavrnila kakršno koli vpletenost pri ustanavljanju evropske superlige, ki naj bi zaživela leta 2021. “Odpadnikom” je odločno zagrozil tudi predsednik FIFA Gianni Infantino, ki je napovedal, da igralci, ki bi igrali v evropske superligi, ne bi smeli več igrati na mednarodnih tekmah pod okriljem FIFA.