Modrić: Vidi se, koliko se ceni uspeh na SP

Nogomet ostalo 4. Dec 20180:20 > 0:22
Dan Istitene/Getty Images

Hrvaški nogometaš Luka Modrić je po osvojitvi naziva najboljšega nogometaša leta dejal, da je ponosen na vse uspehe, ki jih je dosegel v zadnjem letu dni.

Nagrada, ki jo France Football podeljuje najboljšemu nogometašu leta, je pripadla finalistu Svetovnega prvenstva v Rusiji in zmagovalcu Lige prvakov Luki Modriću, tako pa je hrvaški nogometaš prekinil kar 10-letno dominacijo Lionela Messija in Cristiana Ronalda. 

“Občutek je neverjeten. Težko je opisati in najti prave besede, ki opišejo trenutno stanje. Morda izgledam miren in zbran, a v meni so neverjetna čustva, sreča in ponos, da sem uspel doseči takšne uspehe s klubom in reprezentanco. To je zasluga vseh,” je dejal Modrić za HRT.

“Pokazalo se je, koliko ljudje cenijo uspeh Hrvaške na Svetovnem prvenstvu. Seveda, tu so tudi igre madridskega Reala, a zagotovo so tekme na Mundialu tista dodana vrednost, da so ljudje glasovali zame.”

Modrić je osvojil prvo Zlato žogo v karieri, s to nagrado pa je dopolnil nabor priznanj, saj so ga za najboljšega igralca leta še prej izbrali v izborih UEFA in FIFA.

Drugo mesto v izboru je pripadlo zvezdi Juventusa in Portugalske Cristianu Ronaldu, ki na podelitvi v Parziu ni bil. Antoine Griezmann je bil tretji v izboru.