Konec ere Marika Hamšika: Odhaja na Kitajsko!

Francesco Pecoraro/Getty Images

Dolgoletni kapetan Napolija in ikona Neapeljčanov Marek Hamšik se po 12. letih igranja poslavlja od Italije in Napolija. Slovak bo kariero nadaljeval na Kitajskem, kjer bo v treh letih zaslužil devet milijonov evrov.

Marek Hamšik je že v svoji rani mladosti pri 16. letih prišel v Italijo, kjer je sprva igral za Brescio med sezonami 2004 in 2007. Potem pa je sledil nepozaben prestop v Napoli, katerega član je bil vse od leta 2007 in vse do danes. Slovak si je v tem dolgem obdobju pridobil naziv legende kluba in postal celo najboljši strelec kluba v zgodovini kluba in nogometaš z največ nastopi.

V svojem obdobju pri Napoliju, kjer so ga hitro vzljubili tudi navijači je Hamšik odigral kar 519 tekem in dosegel 121 zadetkov, pred njim je strelski rekord držal Diego Maradona, ki jih je zabil pet manj. 

Vendar v 31-letu starosti se je Hamšik odločil, da spremeni okolje in predvsem zasluži še nekaj denarja več. Odločil se je, da odide na Kitajsko, kjer bo pri Dalian Yifangu v 3. letih zaslužil enkrat več kot v Italiji. V tem obdobju bo v Aziji prejel 9 milijonvo evrov.