UEFA ostro kaznovala Dinamo Zagreb, Malmo in Chelsea

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Zagrebški Dinamo je kaznovan s tekmo igranja pred praznimi tribunami zaradi obnašanja svojih navijačev na tekmi proti Benfici v Ligi Evropa, je v ponedeljek potrdila UEFA. Kaznovana sta še Chelsea in Malmo.

Disciplinska komisija UEFE je ocenila obnašanje navijačev Dinama na tekmi Lige Evropa z Benfico za rasistično in zaradi tega zagrebškemu klubu izrekla kazen igranja ene evropske tekme brez navijačev.

Dinamu je bila izrečena tekma kazni igranja pred praznimi tribunami, pogojno na dve leti in pa še denarna kazen v višini 20.000 evrov. Dodatnih 47.000 evrov bo Dinamo plačal zaradi blokiranja prehoda na tribunah, metanja različnih predmetov na teren in uporabe pirotehnike.

Kaznovan je tudi Chelsea, ki mora plačati 13.000 evrov zaradi obnašanja svojih navijačev na tekmi z Malmojem. Navijači angleškega kluba so med tekmo na Švedskem na zelenico metali različne predmete.

Malmo bo zaradi ognjemeta in bakel na isti tekmi plačal še višjo kazen, h kateri so prav tako prispevali navijači z nešportnim obnašanjem, 58.000 evrov.