Futsal: Dobovec po drami v Mariboru do tretje zvezdice

Nogomet ostalo 3. Maj 201922:43 > 22:50
NZS.si

Ekipa Dobovec Pivovarna Kozel je ubranila naslov državnih prvakov v futsalu. Za tretjo zvezdico v klubski zgodovini so v finalni seriji s 3:0 v zmagah premagali FutureNet Maribor.

Tretja tekma, prva v Mariboru, se je končala po pravi drami. Po rednem delu srečanja je bil rezultat izenačen na 5:5, zato so sledile šestmetrovke, ko smo zmagovalca dočakali šele v osmi seriji.

V prvem polčasu smo sicer videli nekaj krasnih potez in po en evrogol na vsaki strani. Domači so v 11. minuti zadeli kar dvakrat. Najprej je z volejem navdušil kapetan Matej Fideršek, le nekaj sekund zatem pa je zadel še Jeremy Bukovec. Gostje so se hitro predramili in že do 13. minute prišli do popolnega preobrata. Najprej je zadel Denis Totošković, nato pa je z dvema goloma zablestel Kristijan Postružin.

Tudi drugi del so bolje začeli Mariborčani. Najprej je po napaki Puškarja do gola prišel Fideršek, že v naslednjem napadu pa je za popoln preobrat poskrbel Miloš Stojković. Nato je na sceno pri Dobovcu stopil reprezentant Kristjan Čujec, ki je z dvema goloma poskrbel za vodstvo gostov (5:4). Končni rezultat rednega dela je v 35. minuti postavil Jaka Sovdat.

V kazenskih strelih so bili strelci vse do osme serije izredno natančni. V osmi seriji se je v gol Dobovca postavil kar igralec Žiga Čeh in ubranil strel Bukovca. Odločilni zadetek je nato dosegel Niko Cesarec in rajanje gostov se je lahko pričelo.