Škandal v Afriški LP: Tunisu lovorika po 60 minutah

Nogomet ostalo 1. Jun 20198:29 > 8:33
Francois Nel/Getty Images

V petek zvečer smo dobili novega afriškega prvaka - Esperance Tunis je doma slavil z rezultatom 1:0 proti Wydad Casablancu v šokantni povratni finalni tekmi. 'Farso' so igrali samo 60 minut, nato pa je bilo srečanje prekinjeno.

Na prvem finalnem dvoboju v Casablanci je bil rezultat 1:1, nato pa je s skupnim rezultatom 2:1 do nove lovorike afriškega prvaka prišla ekipa iz Tunisa – četrte v zgodovini kluba.

Edini gol na tekmi je v 41. minuti je dosegel Joucef Belaili.

Nato pa se je začelo dogajati. V 59. minuti je Walid El Karti dosegel očiten gol za izenačenje Wydada, a so sodniki napačno dosodili prepovedan položaj. Vendar napake niti VAR ni mogel popraviti, zato so gostje iz Maroka močno protestirali in zapustili igrišče.

Po tem je sledila enourna prekinitev, med katero so igralci samo stali na terenu. Po prekinitvi pa so dosodili, da je tekma zaključena, lovorika pa je pripadla Tunizijcem.

ES Tunis je tako ubranil naslov prvaka, ko so leta 2018 slavili proti Al-Ahliju.

Afriška liga prvakov se odvija od leta 1964 (v današnje formatu od leta 1997), najuspešnejša ekipa v zgodovini pa je egiptovski Al-Ahli, ki je bil celinski prvak osemkrat.