Buenos Aires, 6:45, letališče polno: Prišel je De Rosi!

Paolo Bruno/Getty Images

Legendarni nogometaš Rome Daniele De Rossi je tudi uradno postal član argentinskega velikana Boce juniors. Navijači so De Rossija množično pričakali že na letališču.

Daniel De Rossi je Romo zapustil po 19 letih. Potem ko mu je ob koncu lanske sezone potekla pogodba, so nekateri mediji namigovali, da bo sklenil kariero, toda izkušeni 35-letni vezist se je odločil, da uresniči eno od svojih otroških sanj in podpiše za Boco Juniors.

De Rossi je v Beunos Aires prispel v četrtkovih jutranjih urah. Navijači Boce pa so mu že na letališču pripravili izjemen sprejem, kar dovolj pove o njihovem navdušenju nad njegovim prihodom na La Bombonero.

Nekdanji italijanski reprezentant je nekaj ur kasneje podpisal osemesečno pogodbo, ki mu bo prinesla pol milijona evrov, nato pa bo tudi uradno sklenil igralsko pot in se posvetil trenerski vlogi.

De Rossi je za Romo zbral 616 nastopov (samo Francesco Totti jih ima več – 768), dosegel 63 zadetkov in dodal 54 podaj. Za Italijo je vpisal 117 nastopov in bil del ekipe, ki je leta 2006 osvojila naslov svetovnih prvakov.