Še leto dni do Futsal Eura 2018 v Sloveniji!

sportklub

Čez natanko leto dni se bo v Sloveniji začelo evropsko prvenstvo v Futsalu. Ta mejnik so na Nogometni zvezi Sloveniji v ponedeljek v Areni Stožice slavnostno obeležili z dogodkom – 1 leto do Uefa Futsal EURO 2018.

“1 leto do” je primeren trenutek, da so o prestižnem športnem dogodku spregovorili vsi vpleteni. “To je največji dogodek doslej, ki je bil zaupan NZS in verjamem, da ga bomo odlično izpeljali,” je prepričan predsednik NZS Radenko Mijatović. Spregovorili so tudi ostali vpleteni. Od ljubljanskega župana Zorana Jankovića, do selektorja in kapetana slovenske futsal reprezentance Andreja Dobovičnika in Igorja Osredkarja, ki v teh dneh gostujeta na mednarodnem turnirju na Poljskem. Z video sporočilom je zbrane nagovoril tudi predsednik UEFE, Aleksander Čeferin: “Futsal Euro je pomemben dogodek za našo organizacijo in vesel sem, da bo leta 2018 v moji domovini.”

S svojim obiskom in prisotnostjo je krovno slovensko zvezo počastil tudi nekdanji nogometaš Interja, Lazia in Crvene zvezde ter dolgoletni kapetan srbske nogometne reprezentance Dejan Stanković, ki je Miletu Ačimoviću in Miletu Simeunoviću tudi predal vlogo ambasadorja tekmovanja, ki jo je opravljal lani, ko je UEFA Futsal EURO gostil Beograd.

Po uvodnih nagovorih gostov je sledila tudi kratka promocijska futsal tekma. Eno od ekip je vodil selektor nogometne reprezentance Srečko Katanec in drugo Andrej Dobovičnik.

Z medijskim dogodkom “1 leto do UEFA Futsal EURO 2018” so se uradno začele aktivnosti prvenstva. (vir: nzs.si)