Platini: VAR je eno prelepo sr**je

Getty Images/Shaun Botterill

Nekdanji predsednik Uefe Michel Platini ni zagovornik tehnologije v nogometu in ostaja prepričan, da VAR ni prava rešitev za aktualne težave in da ustvarja še več nesoglasij.

Francoz je v nedeljo gostoval na RAI due, kjer je promoviral svojo knjigo “The King is Naked”. Svoj medijski nastop je izkoristil tudi za komentar na uporabo videotehnologije v nogometu, ki jo trenutno uporabljajo že vse najmočnejše lige.

VAR ne rešuje težav, ampak ustvarja nove. Potreboval bi vsaj 30 minut, da vam pojasnim, koliko VAR stane in zakaj nisem ljubitelj videotehnologije. Mislim, da je VAR eno prelepo sr**je. Na žalost pa povratek nazaj ni več mogoč,” je priznal Platini, ki se mu je pred kratkim iztekel štiriletni suspenz za sodelovanje v nogometu zaradi korupcije. Prav zaradi suspenza ni kandidiral za predsednika Fife, ko se je od vodenja svetovne zveze poslovil Sepp Blatter.

Star sem 64 let, časa imam še za eno, zadnjo avanturo. Nočem narediti napake, zato moram dobro premisliti. Povedal vam bom le to, da s trenutnim predsednikom FIFE, Giannijem Infantinom, nisem v kontaku,” je zaključil Platini.