Oglasil se je Čeferin: S tem bi uničili nogomet

Milos Bicanski/Getty Images

Predsednik UEFE Aleksander Čeferin se je na novico o domnevnem sestanku Florentina Pereza in Giannija Infantina odzval precej burno.

Novico o tem, da naj bi sestankovala predsednik Real Madrida Florentino Perez in predsednik Mednarodne nogomezne zveze Gianni Infantino je prvi postregel New York Times. 

Po poročanju ameriškega časnika sta se Perez in Infantino pogovarjala o možnostih ustanovitve takoimenovane Superlige in o opustitvi Lige prvakov. 

Novica o Superligi ni nova. Že prej se je poročalo, da se razmišlja o ligi v kateri bi igrali najboljši in najbogatejši klubi predvsem iz Anglije, Španije, Nemčije, Francije ter Italije

Po mnenju Florentina Pereza naj bi tako klubi še povečali svoj dobiček glede na to, da bi bili dvoboji med največjimi klubi pogostejši. 

Čeferin je na novico o domnevnem srečanju odreagiral precej burno.

“O tem sem bral na letalu. Če gre verjeti novici prihaja to od enega predsednika kluba (ne lastnika) in enega člana nogometne zveze. Težko si je zamisliti bolj sebične in egoistične stvari kot je ta” je po poročanju britanskih medijev dejal Čeferin.

“S tem bi uničili nogomet po celem svetu. Uničen bi bil tako za igralce, navijače in tudi za vse tiste, ki so tako ali drugače povezani z nogometom. In vse to zaradi interesa ožjega kroga ljudi” je dejal predsednik UEFE in dodal, da je ta ideja naletela na velik odpor in bi bila težko izvedljiva. 

“Na srečo je pri ljudeh v nogometu še vedno dovolj zdrave pameti, da bi se lahko stvar uresničila. Iskreno, to je tako neumno, da ne morem verjeti, da to sploh kdorkoli predlaga.”, je dodal Čeferin.