Prijateljska tekma v zaporu: 16 mrtvih, 5 poškodovanih

Printscreen

V mehiškem Zecatecasu so v tamkajšnjem zaporu na novoletno noč organizirali nogometni prijateljski obračun med pripadniki dveh rivalskih narko-kartelov (Golf vs. Zeta). Rezultat - 16 mrtvih in pet poškodovanih.

Tisto, kar si je nekdo predstavljal kot prijateljski nogometni obračun, na katerem bi se morali med seboj pomeriti prijeti člani dveh rivalskih narko-kartelov, se je končalo katastrofalno.

Člani Golf in Zeta kartela so dobili priložnost, da na novoletno noč odigrajo nogometno tekmo. Vse skupaj je šlo v napačno smer po grobem prekršku v kazenskem prostoru.

Kar 15 zapornikov je izgubilo življenje, eden je zaradi hujših poškodb preminil v bolnišnici, še pet pa je bilo ranjenih. Zaenkrat še ni jasno, kako so zaporniki dobili pristop do orožja, vse skupaj pa so s tribun spremljali člani njihovih družin.

Policija je potrebovala dve uri, da je situacijo spravila pod nadzor. Na intervencijo so pozvali 20 rešilnih vozil, goste pa so evakuirali, da bi policija in vojska znova lahko prevzeli nadzor nad dogajanjem v zaporu in zaustavila nasilje.

Policija je zasegla štiri pištole, 17 nožev, škarje in tudi 77 zavojev marihuane.

https://twitter.com/IKN_Mark/status/1212488251602296832