Finale Kraljevega pokala brez Suareza in ne na Bernabeu

Aitor Alcalde, Getty Images Sport

V finalu letošnjega Kraljevega pokala se bosta srečala Barcelona in Alaves. Katalonski klub bo moral tekmo odigrati brez odličnega napadalca Luisa Suareza, poleg tega pa so španski mediji danes potrdili, da se bo finale igral nekje drugje, kot na Santiago Bernabeu.

Luis Suarez je na povratni tekmi polfinala proti Atleticu dobil rdeči karton, prevladovalo pa je splošno mnenje, da si je kazen prislužil nekoliko po krivici. Zlasti zato, ker je rumena kartona dobil v razmaku treh minut.

Zato se je Barca pritožila Discuplinski komisiji španske nogometne zveze, a jih je ta zavrnila. Urugvajcu so dodelili dve tekmi prepovedi nastopanja, kar pomeni, da 28. maja v finalu ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

Vendar en zaplet glede finala Kraljevega pokala vseeno ostaja na dnevnem redu. Kje se bo tekma sploh odigrala? Vodilni možje Barcelone so predlagali, da naj španska zveza tekmo postavi na stadion Reala, slovitem Santiago Bernabeu, vendar je predsednik kraljevega kluba Florentino Perez to možnost že ovrgel.

To ne bo šlo, saj so za takrat na našem stadionu načrtovana gradbena dela. To je edini razlog,” pojasnjuje Perez. Lanskoletni finale je gostil stadion Atletica, Vicente Calderon, saj je imel ravno v tistem času na Bernabeu koncert pevec Bruce Springsteen.

Svoje želje so predstavili tudi v taboru drugega finalista. Pri Alavesu predlagajo stadion San Mames v Bilbau, vendar pa je nekaj kristalno jasno – v tem primeru bi vsi nevtralni ljubitelji nogometa stiskali pesti za Alaves, poleg tega pa bi imeli njihovi navijači iz domače Vitorie do Bilbaa krajšo pot, kot pa v ostale konce Pirinejskega polotoka.