Na Švedskem nogomet pred polnimi tribunami

Nogomet ostalo 22. Apr 202018:31 > 18:37
Jan Johannessen/EuroFootball/Getty Images

Dan potem, ko so na Nizozemskem sporočili, da nogometnih tekem v državi ne bo pred 1. septembrom so iz Švedske prišle precej boljše novice. Elitna liga, ki nosi naziv Allsvenskan se bo po poročanju lokalnih medijev začela 14. junija. In to pred polnimi stadioni.

V torek so se sestali predstavniki 32 klubov iz prve in druge lige. Datum začetka sezone pa je bil sprejet kot 14. junij. 

Sprva je bilo švedsko prvenstvo prestavljeno na 4. april toda postalo je jasno, da bo treba začetek še nekoliko prestaviti. Klubi so, ko se bo prvenstvo začelo zainteresirani, da se tekme igrajo pred polnimi tribunami.

Švedske oblasti imajo v primerjavi z drugimi evropskimi državami dokaj rahle ukrepe zaradi pandemije koronavirusa. Doslej je v državi zaradi COVID-19 umrlo 2000 ljudi. Na Švedskem so vseskozi tudi odprte restavracije in bari. Prav tako vse trgovine in tudi šolske ustanove. Premier Stefan Lofven je ljudi pozval, da naj se “obnašajo kot odrasle osebe.”

Na drugi strani pa je Danska napovedala, da se nogometno prvenstvo ne bo začelo pred 17. majem. Znano je tudi, da bodo prve tekme odigrane brez občinstva.