Kaos v pokalu libertadores: policija nad igralce s solzivcem

Nogomet 21. Jul 20218:57 > 9:11
Atletico Mineiro
Foto: Guliver Image

Torkova nogometna tekma med Boco Juniors in Atleticom Mineirom v južnoameriškem pokalu Libertadores je imela tudi kaotični tretji polčas. Obema ekipama zaradi nešportnega obnašanja med in po obračunu v Belo Horizonteju grozijo sankcije.

Brazilska policija je imela po povratni tekmi osmine finala pokala Libertadores med Boco Juniors in Atleticom Mineritom polne roke dela. A ne zaradi morebitnega razgrajanja navijačev, temveč srboritih nogometašev obeh ekip.

Po pisanju brazilske spletne strani Globoesporte so se igralci po dvoboju v tunelu stadiona zapletli v hud spor, povod zanj pa je bil po mnenju nogometašev Boce neupravičeno razveljavljen zadetek, ki naj bi ga dosegli iz prepovedanega položaja. Goste je odločitev VAR-a tako zelo ujezila, da so po tekmi želeli vdreti v slačilnico svojih tekmecev, zaradi česar je bila policija prisiljena uporabiti celo solzivec.

Povratni dvoboj so po streljanju enajstmetrovk sicer s 3:1 dobili domačini, ki so si napredovanje zagotovili potem ko so v Buenos Airesu iztržili remi (0:0).

Ko so novinarji vezista Boce Diega Gonzalesa povprašali, ali krivdo za njihov poraz nosi tudi sodnik, jim je ta odgovoril: “Ni dvoma, to so lahko videli vsi. Dosegli smo gol in dejstvo je, da smo si zmago zaslužili tudi po prvi tekmi. Poraz zelo boli.”

Junak tekme je bil sicer domači vratar Everson, ki je ubranil dve enajstmetrovki, za nameček pa nato z bele točke dosegel še zmagoviti gol.

Komentari

Vaš komentar