Nov eksces Zdravka Mamića: Sram naj vas bo, barabe!

Nogomet 20. Jun 202213:58 > 14:00 0 komentarjev
Zdravko Mamić
Foto: Guliverimage

Nekdanji prvi mož zagrebškega Dinama Zdravko Mamić je na današnji novinarski konferenci v Mostarju poskrbel za nov eksces in na vulgaren način verbalno obračunal s predstavniki hrvaškega pravosodja.

Mamić, ki že zadnja štiri leta živi v Bosni in Hercegovini ter se zaradi utaje davkov izogiba izročitvi hrvaškim organom pregona, je danes v Mostarju organiziral novinarsko konferenco. Kot poročajo hrvaški mediji, ga je v to prisilila odločitev hrvaškega ustavnega sodišča, ki je pretekli teden zavrnilo njegovo tožbo zaradi domnevno pristranskega sojenja v njegovem primeru.

“Razlog, zakaj sem pred vami, je prejšnji teden objavljena odločba ustavnega sodišča, v kateri se je to sodišče znova norčevalo iz mene, moje družine, zdrave pameti, pravičnosti, poštenosti, človečnosti in morale,” je dejal Mamić

Prepričan je, da se hrvaško ustavno sodišče posmehuje vsem državljanom, sodniki pa da so politično nastavljeni. “Naredili so toliko škode hrvaškim državljanom, da si zaslužijo, da izginejo z obličja zemlje. Enako velja za hrvaško vrhovno sodišče. To je tolpa, ki drug drugemu drži lestve in ruši perspektivo hrvaških državljanov. To velja tudi za sodišče v Osijeku, kjer sem dokazal, da so kriminalci,” je bruhalo iz nekdanji prvega moža nogometnega kluba Dinama iz Zagreba, ki je iz minute v minuto postajal bolj vulgaren.

“Umazana usta si umijte z bencinom. Moj priimek Mamić je časten, moja družina pa tudi. Plačali smo vse račune. Sram naj vas bo, barabe. Ko sem bil v Zagrebu, ste se me hotel dotikati in piti z mano. Vi si upate soditi meni,” je v svojem večminutnem monologu, polnem psovk in kletvic, dejal Mamić.

Ste največja kolera, hujši ste od potresa, hujši ste od pandemije covida, hujši ste od ptičje gripe. Ste organi nepravice in zla. Razbojniki, ki ste proti meni sprožili nastavljen proces, ker se dejanja, za katera ste me obsodili, nikoli niso zgodila. Pred vami stoji najbolj pošten človek, ki je kdaj hodil po Hrvaški,” je pripomnil Mamić in za konec zatrdil, da ga na Hrvaškem obožuje 85 odstotkov v ljudi, v BiH pa prav vsi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!