Oblak za peti naziv najboljšega prehitel Iličića

Nogomet 4. Jan 202111:11 > 11:20
Getty images/ David Ramos

Kolegi s športnega dnevnika Ekipa SN so v sodelovanju z novinarji drugih slovenskih medijev trinajstič izbrali najboljšega nogometaša leta v Sloveniji. V letu 2020 je bil za najboljšega izbran Jan Oblak. Za slovenskega reprezentančnega vratarja in člana madridskega Atletica je to že skupno peta zmaga v absolutni konkurenci.

Za peti naziv najboljšega v državi v letu 2020 je Jan Oblak prehitel lanskega zmagovalca Josipa Iličića (Atalanta), Samirja Handanovića (Inter), Kevina Kampla (Leipzig) in Miho Blažiča (Ferencvaros).

Naziv najboljšega mladega nogometaša preteklega leta je pripadel Aljoši Matku (Bravo in Maribor), ki je nasledil dvakratnega zaporednega zmagovalca Jako Bijola. V glasovanju je Matko prehitel Žana Zaletela (Celje), Žana Medveda (Slovan Bratislava), Luko Kerina (Celje) in Tomija Horvata (Mura).

Najboljši trener je postal Dušan Kosić, ki je s Celjem osvojil naslov državnega prvaka v sezoni 2019/20. Zdaj že nekdanji trener grofov je ugnal selektorja slovenske izbrane vrste Matjaža Keka, Simona Rožmana (Rijeka), Anteja Šimundžo (Mura) in Dejana Grabića (Bravo).

Naj nogometaš v Prvi ligi Telekom Slovenije je postal Mitja Lotrič (Celje in Würzburger Kickers). Drugo mesto je osvojil Ante Vukušić (Olimpija), tretje Dario Vizinger (Celje in Wolfsberger), sledila pa sta še Nino Kouter (Mura) in Rok Kronaveter (Maribor). (vir: EkipaSN)

Komentari

Vaš komentar