Znane podrobnosti glede Šporarjevega prestopa v Grčijo

Nogomet 28. Jul 202215:20 > 15:20 0 komentarjev
FOTO: guliverimage

Andraž Šporar bo kariero nadaljeval pri grškem Panathinaikosu. Zanj so se zanimali številni klubi, na koncu pa je izbral zeleno-beli dres.

V lanski sezoni je Andraž Šporar nastopal v angleški drugi ligi. V dresu Middlesbrougha je dosegel 8 zadetkov na 35 tekmah. Angleži niso izkoristili možnosti odkupa slovenskega reprezentanta, vseeno pa so se poleti še zanimali zanj. Sportingu so ponudili 2 milijona evrov odškodnine, kar pa je portugalski prvoligaš zavrnil.

Šporarja so hoteli tudi pri Crveni zvezdi, ki prav tako ni ugodila zahtevam Sportinga. Ponudbo v višini 2,5 milijona evrov so poslali še iz francoskega Bresta, a to vseeno ni bilo dovolj. Sporting je namreč najprej za 28-letnika želel 5 milijonov evrov, čemur se je najbolj približal Panathinaikos.

Grki naj bi zanj odšteli 3,5 milijona evrov. Sporting je na to ponudbo pristal, saj bo od naslednje prodaje prejel med 15 in 20 odstotki odškodnine.

Končni strošek za prestop v Panathinaikos znaša več kot 8 milijonov evrov (8.628.000 €). Šporar je z grškim prvoligašem podpisal štiriletno pogodbo, ki mu bo skupaj prinesla več kot 5 milijonov evrov (5.128.000 €).

Prestop Andraža Šporarja je peti najdražji v klubski zgodovini Panathinaikosa. Dražji so bili le Djibril Cissé (8M€), Michalis Konstantinou (8M€), Sebastián Leto (4M€) in Marcelo Mattos (3,8M€). Za podobno odškodnino (3,5M€) je prišel Konstantinos Katsouranis.