Nov rasistični škandal v Italiji: “Rekel mi je opica”

Nogomet 4. Okt 202113:14 > 14:01
Foto: Guliverimage

Branilec Napolija Kalidou Koulibaly je na družabnih omrežjih javnost obvestil, da je bil na tekmi v Firencah deležen rasističnih žaljivk.

V Italiji odmeva nov rasistični škandal. Senegalski branilec, ki blesti v osrčju obrambe stoodstotnega Napolija, je bil s strani navijača Fiorentine rasistično ozmerjan.

“Rekel mi je, usrana opica. Ti ljudje nimajo nič skupnega s športom. Treba jih je odstraniti in jim za vedno prepovedati vstop na štadione,” je zapisal na svojem Twitter računu.

Žaljivk je bil deležen po tekmi, ko je opravljal intervju za DAZN. Jezni navijač mu z razdalje zakričal neprimerno besedo in odšel stran. “A si me res poklical tako? Pridi, povej mi to v obraz,” je pogumneža izzval Koulibaly.

Napoli v tej sezoni naravnost blesti. Po sedmih krogih imajo stoodstotni izkupiček in 21 točk. Dali so 18 zadetkov in prejeli le tri.

Odzvala se je tudi Fiorentina

“Fiorentina najstrožje obsoja dogodke, ki so se dogajali po tekmi z Napolijem. Generalni direktor Barone se je osebno opravičil gostom in igralcem, ki so bili žrtve sramotnih napevom. Klub je policiji že predal vse razpoložljive posnetke in podatke, da se odkrijejo krivci. Ko bodo odgovorne inštitucije odkrile krivce tega hudega dejanja, bo Fiorentina sama poskrbela, da jim prepove vstop na štadion,” so med drugim v izjavi za javnost zapisali Firenčani.”