Novinec v Kidričevem: Aluminij prvak? Zakaj pa ne.

Nogomet 25. Jun 20219:29 > 15. Jul 2021 21:47
Jaka Bizjak se je iz Nafte preselil v Kidričevo. Foto: NK Aluminij Kidričevo

Jaka Bizjak bo v novi sezoni skrbel za zadetke v napadu Aluminiju. Prišel je iz lendavske Nafte, kjer je v lanski sezoni na 24 tekmah dosegel devet zadetkov, dvakrat pa je tudi podal, da se je zatresla nasprotnikova mreža.

“Ko je poklical Aluminij, nisem veliko razmišljal. Vemo, da so Kidričani že nekaj časa nastopajo v prvi ligi, postali so stalnica, zato ni bila težka odločitev. Želel sem višje, Aluminij je stopnička višje … rekel sem si, zakaj ne,” razloge o selitvi iz Lendave v šumo navede Bizjak.  “Pogoji za delo so fenomenalni, imamo vse, da se dobro pripravimo na sezono,” seveda ne pozabi na izjemne pogoje za trening, ki jih nudi kompleks v Kidričevem.

Želi si čim boljših predstav

30-letni napadalec, ki je do zdaj igral za Dravo, Rudar, Šampion, Šmartno in avstrijski Kirchbach, se je izkazal že na prvi pripravljani tekmi proti njegovi nekdanji ekipi Šampion. Pri zmagi s 3:0 je dosegel zadetek in ravno tresenje mreže nasprotnikov je tisto glavno, kar se od Bizjaka pričakuje pričakuje.

“Verjamem, da lahko veliko dam tej ekipi, tukaj sem, da jim pomagam po najboljših močeh in upam, da bom pričakovanja kluba tudi upravičil. Prepričan sem, da bom,” pove strelec devetih zadetkov lendavske Nafte v pretekli sezoni.

Bizjak pravi, da imajo pri Aluminiju vse, kar potrebujejo za trdo delo:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK Aluminij (@nk_aluminij)

Z Drobnetom sodeloval že pri Šmartnem

Pravi, da je v ekipo odlično vklopil, že od prej se je pozna s kapetanom Luko Janžekovičem kot tudi s trenerjem Oskarjem Drobnetom. “Poznava se že od prej, z njim sva sodelovala že pri Šmartnem v drugi ligi. Vem, da je odličen trener, to je pokazal tudi z rezultatu pri Radomljah, enako velja zdaj tukaj. Oskar ni več tisti Oskar iz Šmartna, je pravi profesionalec, nimam kaj za reči,” se nasmehe Bizjak.

Najmanj zgodnji del lestvice

Aluminij je v pretekli sezoni končal na osmem mestu, želje v tej sezoni so biti vsaj v zgornji polovici lestvice. “Aluminij je skoraj vedno odlično štartal v sezono, želja je biti v zgornji polovici lestvice,” izstreli naš sogovornik. Kaj pa Evropa? “Če ne bi ciljali na najvišja mesta, ne bi imelo smisla tekmovati. Ne vem, zakaj ne bi šli celo po prvo mesto in naslov prvaka … Verjamem pa, da vsi razmišljajo podobno, vsi smo športniki. Aluminij bo vsako tekmo šel na zmago, to je jasno.”

Šumarje danes čaka druga pripravljalna tekma. Nasproti jim bo stala madžarska ekipa Akademia Puškaš.

Komentari

Vaš komentar