Novo pravilo, ki bo drastično spremenilo nogometno tržišče

Nogomet 31. Mar 202210:39
Fotografija je simbolična. (Foto: Michal Kamaryt/AP/Guliverimage)

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je na 72. kongresu v Dohi predstavila nova pravila, ki se nanašajo na posojanje igralcev. Sprememba utegne drastično spremeniti nogometno tržišče, saj močno zmanjšuje dovoljeno število nogometašev, ki jih bodo smeli klubi posoditi drugim ekipam.

Kot so sporočili iz Fife, nogometni klubi svojih igralcev ne bodo smeli več posojati v neomejenem številu. Pravilo, ki ga uvajajo in bo v veljavo stopilo že v prihajajočem prestopnem roku, klubom zapoveduje, da bodo med letošnjim 1. julijem in 30. junijem prihodnje leto smeli na posojo poslati največ osem nogometašev, do leta 2024 pa se bo številka zmanjšala na največ šest nogometašev.

Klub temu obstajajo tudi izjeme,saj bodo iz omenjene kvote izvzeti vsi igralci mlajši od 21 let. Te bodo tako kot doslej klubi tudi v prihodnje posojali v neomejenem številu.

Pri Fifi so se prav tako odločili, da naredijo konec posojanju nogometašev za obdobje dveh let z možnostjo odkupa, posamezni klub pa drugemu ne bo smel posoditi več kot treh igralcev naenkrat. Prav tako igralec, ki je bil posojen enemu klubu, ne bo smel biti posojen tudi drugemu.

Pri Mednarodni krovni zvezi so s tem zadali močan udarec predvsem največjim nogometnim klubom, kot sta Chelesea in Juventus, ki v zadnjih letih prednajčita po številu posjenih nogometašev.

Komentari

Vaš komentar