“Obnašajo se, kot da se pandemija nikoli ni zgodila”

Nogomet 27. Okt 202118:29 0 komentarjev
Getty Images/Marco Luzzani

Izvršni direktor nogometnega kluba Milana Ivan Gazidis je napovedal, da utegnejo nekateri njihovi igralci San Siro zapustiti brez odškodnine, saj so njihove zahteve in zahteve njihovih agentov previsoke.

“Odločitve niso nikoli lahke. Vsi klubi se pogajajo z agenti in vse je zelo zapleteno. Danes klubi ravnajo finančno bolj odgovorno, medtem ko igralci in agenti še naprej zahtevajo enake ali celo višje zneske. Kot da se pandemija koronavirusa nikoli ni zgodila. Če bodo želeli priti do zahtevanih vsot, bodo morali klub zapustiti kot prosti igralci,” je v pogovoru za italijanske medije dejal izvršni direkor nogometnega kluba Milana Ivan Gazidis.

Njegove besede se pri italijanskem velikanu že uresničujejo. Letos sta jih brez odškodnine zapustila vratar Gianluigi Donnarumma in Hakim Calhanogu, ki sta se preselila v PSG in Inter, dvojici pa bi lahko že kmalu sledila tudi Franck Kessie, ki se mu pogodba izteče leta prihodnje leto, in Alessio Romagnoli.

Gazidis je sicer dodal, da klub postavlja temelje za ambiciozen projekt z jasno in kontinuirano strategijo, čeprav finančna slika kluba ni rožnata, saj je v minuli sezoni zabeležil izgubo v višini 96,4 milijona evrov. “Finančna slika kluba je vsem na očeh, a je ne želimo razglašati celemu svetu. Vse odločitve bodo sprejete v interesu kluba,” je še poudaril generalni direktor rdeče-črnih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!