Odziv Olimpije: Kriv je prevzem, igralci bodo registrirani

Nogomet 1. Feb 202218:21 > 18:292 komentarja

"To, da se je prevzem, ki smo ga zaključili šele danes, vlekel toliko časa, je eden ključnih razlogov, zakaj novo vodstvo kluba še ni imelo povsem prostih rok pri vodenju kluba," so na naša vprašanja glede dolgov, zaradi katerih ne morejo registrirati novih nogometašev, odgovorili pri NK Olimpija. Dolgov do sežanskega Tabora niso želeli komentirati.

Ljubljančani so se z novim vodstvom danes – dan za tem, ko so pri športnem dnevniku Ekipa razkrili, da zaradi dolgov ne morejo registrirati novih nogometašev – oglasili s sporočilom za javnost, v katerem so potrdili zaključek postopka prevzema Olimpije.

To se je zgodilo z današnjim vpisom Adama Deliusa v register Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) kot novega predsednika Športnega društva Nogometni klub Olimpija Ljubljana.

Dolg do Tabora? “Raje komuniciramo na štiri oči”

V odgovoru na naši vprašanji, če poleg dolga do Marka Gajića, zaradi katerega so se znašli v težavah, obstaja dolg do še kakšnega igralca ali kluba, niso želeli odgovoriti.

“Kar zadeva prvo in drugo vprašanje, je naša politika povsem jasna: o poslovnem vidiku delovanja kluba javno ne govorimo. Navsezadnje bi bilo od nas neodgovorno in nekorektno, če bi javno razkrivali stvari, ki se jih vodi kot poslovna skrivnost,” so zapisali.

Podobno so se Ljubljančani odzvali tudi, ko smo jih prosili za komentar glede odškodnine za lanskoletni poletni nakup Aldairja, za katerega naj bi Olimpija Taboru dolgovala še veliko denarja, kot je v današnjem intervjuju za Sportklub povedal direktor Sežančanov Davor Škerjanc.

“Na izjave gospoda Davorja Škerjanca ne želimo javno odgovarjati, saj smo precej bolj naklonjeni kulturni komunikaciji na štiri oči,” so odgovorili iz tabora Olimpije, ki je po prvem delu prvenstvene sezone na tretjem mestu, a je odigrala dve tekmi manj od Kopra in Maribora, ki sta zbrala sedem oziroma osem točk več.

Olimpija bo z drugim delom sezone začela prihodnjo sredo, ko bo v zaostali prvenstveni tekmi v Stožicah gostila prvaka, Muro.

Aljoša Matko je zadnja, presenetljiva zimska okrepitev Olimpije. FOTO: Guliverimages.

Zimske okrepitve bodo do prve tekme na voljo

Ob tem so pri Olimpiji pomirili svoje navijače in izrazili prepričanje, da bodo vsi nogometaši, ki so v Stožice prišli pozimi, do prve letošnje tekme na voljo trenerju Dinu Skenderju.

“Glede zimskih okrepitev lahko potrdimo, da bodo v kratkem vse prepreke, ki ovirajo registracijo novih nogometašev, odpravljene. Novi nogometaši bodo posledično za Olimpijo registrirani pravočasno oziroma pred začetkom drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach,” so odgovorili iz Olimpije.

Spomnimo, Olimpija je do zdaj to zimo v svoje vrste pripeljala sedem okrepitev.

V Stožice so prišli Hrvati Ivan Prtajin, Mario Kvesić, Marin Pilj, Ivan Banić in Robert Muradžija ter mlada slovenska napadalca Nik Prelec in Aljoša Matko, s čigar prihodom so pri Olimpiji presenetili danes.

 

Komentari

Vaš komentar