Oliver: Presenetilo me je, da nihče ni zahteval kazni

Nogomet 10. Jan 202116:40
Laurence Griffiths/Getty Images
Laurence Griffiths/Getty Images

Michael Oliver, ki sodi tekme v Premier ligi je priznal, da je storil napako, ko vratarju Evertona Jordanu Pickfordu po ostrem prekršku nad branilcem Liverpoola Virgilom van Dijkom ni pokazal rdečega kartona.

Derbi med Evertonom in Liverpoolom 17. oktobra je zaznamovala huda poškodba Nizozemca. Van Dijk si je pri trčenju s Pickfordom poškodoval sprednjo križno vez kolena zaradi česar je moral na operacijo. Vmes že okreva, a še vedno ni znano kdaj se bo vrnil na zelenice.

Pickford takrat ni prejel rdečega kartona, ker je VAR pokazal, da je bil Van Dijk v prepovedanem položaju.

“Moja prva misel je bila, da zaradi prepovedanega položaja ne more biti enajstmetrovke in zato je treba to preveriti. Če ne bi bilo prepovedanega položaja potem bi pokazal na belo točko. Večkrat sem si ogledal celotno situacijo,” je dejal Oliver.

“O prekršku nismo veliko razmišljali. Lahko bi dosodili prepovedan položaj in Pickfordu pokazali rdeči karton. Kasneje me je presenetilo, da nihče izmed igralcev ni zahteval rdečega kartona. Morali bi pogledati širšo sliko – pogledati kakšen je bil njegov štart in ne razmišljati samo o enajstmetrovki. Pickford bi moral biti kaznovan.”

Po zadnjih informacijah Van Dijk pri okrevanju napreduje, a za vrnitev na igrišča bo potreboval še kar nekaj časa.

Komentari

Vaš komentar