Pep o trojni kroni: Sedaj je vsaka tekma finale

Nogomet 21. Mar 202215:25
Ppe Guardiola
Foto: COLORSPORT / Shaun Boggust

Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola ne skriva navdušenja, ker njegova ekipa na reprezentančni odmor odhaja z vsemi možnostmi, da sezono sklene z zmago v Premier ligi, Ligi prvakov in FA pokalu.

Manchester City je za preboj v polfinale FA pokala v gosteh s 4:1 odpravil Southampton.

“Začeli smo zelo dobro, o potem smo pozabili, da moramo igrati, ni bilo niti presinga niti intenzitete. Vedeli smo, da bo težko, ker je Southampton ena od najbolje organiziranih ekip,” je nasprotnika pohvalil Pep Guardiola in dodal: “Drugi polčas je bil veliko boljši, pokazali smo karakter. Imeli so priložnost preko Adamsa, toda naša kvaliteta je naredila razliko v našo korist.”

Guardiola se ni stirnjal z oceno, da je bila to lahka zmaga.

“Ni bilo tako, imeli smo čvrstega nasprotnika, česar smo se zavedali. Sedaj gremo na reprezentančni premor, a v igri smo za trojno krono. Vsaka tekma je finale, še vedno smo v borbi za FA pokal.”

City bo sezono nadaljeval 2. aprila, ko bo v Premier ligi gostoval pri Burnleyju, samo tri dni kasneje že sledi prva četrtfinalna tekma Lige prvako proti madridskemu Atleticu, medtem ko se bodo sinje-modri v polfinalu FA pokala pomerili z Liverpoolom.

Komentari

Vaš komentar