Po angleški blamaži: Jutri zjutraj boš odpuščen!

Liga narodov 15. Jun. 20227:39 > 7:40
Delite:
Foto: Guliverimages

Ko angleška nogometna reprezentanca izgubi s 4:0, je to črn dan za angleški nogomet. Ko jo tako izdatno na domačem igrišču odpravi reprezentanca Madžarske, je to kratko malo blamaža. Razprodaja ugleda. In glavni krivec zanjo je selektor Gareth Southgate.

“Jutri zjutraj boš odpuščen!” je po včerajšnjem angleškem debaklu odmevalo z dela tribune stadiona Molineux, na katerem so Angleži v četrtem krogu Lige narodov gostili reprezentanco Madžarske. Čeprav so trije levi veljali za absolutne favorite, so v torkovem večeru doživeli enega najhujših porazov v svoji zgodovini (0:4). Pravzaprav doma tako visoko niso bili poraženi že skoraj 100 let! Marca 1928 je Angleže nazadnje s štirimi zadetki razlike premagala Škotska (1:5).

“To je moja odgovornost. Moral sem izbrati nekoliko mlajše, bolj sveže nogometaše, a izbira je bila moja. Razumem navijače, a igralci so dali vse od sebe. Še naprej jih morajo podpirati. Danes je bila takšna noč, kakršne so imeli moji predhodniki. Pomembno je, da se poberemo. Ne bom pa lagal, da poraz boli,” je po tekmi skesano razmišljal Gareth Southgate.

Angleži so po štirih tekmah brez zmage na dnu skupine 3 elitnega ranga Lige narodov. Na prvem mestu so presenetljivo Madžari, ki so bili v skupini z Nemci, Italijani in Angleži praktično že vnaprej odpisani, zdaj pa jim lahko obstanek prepreči le še čisto pravi nogometni čudež. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Morbidno slavje madžarskega selektorja

Če se je po hudem porazu na angleškega selektorja vsul plaz kritik, je bi na drugi strani madžarski strateg Marco Rossi deležen številnih pohval ob veliki zmagi Madžarov nad Anglijo. Italijan, ki na klopi naših vzhodnih sosedov sedi od leta 2018, pa je zmago pokomentiral na precej svojstven način.

“Prej ali slej bomo vsi umrli. To je edina zares demokratična stvar na tem svetu. A po tej zmagi verjamem, da se me bodo ob moji smrti, za katero upam, da pride čim kasneje, na madžarskih stadionih spomnili z minuto molka.”

Komentari

Vaš komentar