Po grozi na Danskem priznal, da je od strahu jokal

Euro 13. Jun 20217:36 > 8:30
Romelu Lukaku je prvi zadetke posvetil soigralcu pri Interju Christianu Eriksenu. (Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky, Pool)

Belgijski zvezdnik Romelu Lukaku je po zadetku v Sankt Peterburgu proti Rusiji stekel do kamere in zavpil "Chris, Chris, rad te imam" in posvetil zadetek nesrečnemu Dancu Christianu Eriksonu, ki se je v Köbenhavnu zgrudil tik pred koncem prvega polčasa.

Lahko rečemo, da je pravzaprav čudež, da se še vedno pogovarjamo o nogometu, potem ko smo bili na tekmi Eura 2020 v Köbanhavnu med Dansko in Finsko priča grozljivki, ki si je ne želimo nikoli več videti. Danski zvezdnik se je v 43. minuti zgrudil in začela se je bitka za njegovo življenje.

Vsi na štadionu so obnemeli, soigralce so oblile solze, zdravniški službi pa je po 20 minutah masaže srca Danca uspelo rešiti in ga pri celo zavesti odpeljati v bolnišnico. Od tam so kmalu prišle obetavne novice, da je Eriksenovo zdravje pod kontrolo in da je že govoril z očetom in dekletom. Govoril je celo z ekipo in ji dal zeleno luč, da se vrnejo na zelenico in dokončajo obračun s Finsko.

Nogometni svet je molil za Dančevo zdravje, praktično ni bilo enega, ki ne se ne bi na takšen ali drugačen način posvetil danskemu napadalnemu vezistu, to je po prvem zadetku proti Rusiji storil tudi belgijski napadalec in Eriksenov soigralec pri Interju Romelu Lukaku. “Chris, Chris, rad te imam,” je po zadetku za 1:0 zavpil v kamero.

“Bilo se je težko zbrati”

Junak zmage Belgije nad Rusijo (3:0), zadel je dvakrat, je po tekmi priznal, da je pred tekmo jokal, ko je izvedel, kaj se je zgodilo njegovemu klubskemu soigralcu in prijatelju.

“Veliko sem jokal, ker me je bilo strah. Bilo se je zelo težko zbrati, vse skupaj je pretreslo tudi moje soigralce, a zdaj berem, da je z njim boljše, da ni več v nevarnosti. Upam, da se čim prej opomore in vrne. Vesel sem naše zmage, a misli so pri njem,” je po zmagi nad Rusijo dodal dvakratni strelec Belgije strelec Lukaku.

Komentari

Vaš komentar