Po protestih so se oglasili pri Unitedu in Premier ligi

Nogomet 2. Maj 202119:34 > 20:19 0 komentarjev
REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Predstavniki Premier lige, Manchester Uniteda ter Liverpoola so se dogovorili za preložitev nedeljskega derbija. Novico so potrdili pri klubu, ki domuje na Old Traffordu.

Tekma je bila uradno prestavljena.

“Po pogovorih s policijo, Premier ligo ter predstavniki obeh klubov je bilo odločeno, da se naša tekma proti Liverpoolu zaradi varnostnih razlogov preloži.

Zdaj bodo sledili pogovori s Premier ligo o določitvi novega datuma tekme.

Naši navijači so zelo strastni, ko gre za klub. Popolnoma se strinjamo, da imajo pravico izraziti svoje stališče na miren način.

Toda obžalujemo, da je bilo na ta način moteno delo ekipe, drugi navijači in policija pa so bili ogroženi. Zahvaljujemo se pripadnikom policije za hiter odziv in podporo. V preiskavi, ki bo sledila bomo sodelovali na vse načine,” so sporočili iz Manchester Uniteda.

Tekma je bila preložena zaradi vdora navijačev na igrišče Old Trafforda. Od takrat dalje so se pojavljale različne informacije o usodi tekme.

Z obvestilom so se oglasili tudi pri Premier ligi.

“Odločitev je bila sprejeta skupaj po dogovoru s policijo, obema kluboma, Premier ligo in lokalnimi oblastmi. 

Prednostna naloga je varnost vseh na Old Traffordu.

Razumemo in spoštujemo močna čustva, obsojamo pa tudi vsa nasilna in kazniva dejanja in vdor na zasebno lastnino, zlasti v razmerah povezane s pandemijo koronavirusa. 

Obstajajo številni načini na katere bi lahko navijači pokazali svojo držo, a vedenje manjšine, ki smo jo videli danes ni upravičeno.

Sočustvujemo s policijo in redarji, ki so se morali soočiti s to nevarno situacijo, ki ji ni mesta v nogometu.

Nov termin tekme bomo potrdili v najkrajšem možnem času,” so zapisali pri Premier ligi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!