Pod Prečko: Obljuba – zanimivo bo že pred sodniškim pogledom

Nogomet 2. Maj 202213:19 > 13:38

Ponedeljkov podaljšek slovenskega nogometnega dogajanja bo vsebinsko znova pester in zanimiv. Drznemo si trditi, da bo tudi zabaven, saj bosta v naši družbi nogometaša Olimpije in Mure, ki vedno brez dlake na jeziku pokomentirata dogajanje na travnatih zelenicah. Že zdaj je jasno, da bo zelo vroče tudi v sodniškem pogledu.

Ob analizi dogajanja v 33. krogu se bomo najprej vrnili na tekmo sezone med Mariborom in Koprom, ki pa še ni podala odgovora na vprašanje, kdo se bo letos veselil naslova v Prvi ligi Telemach (1:1). Tekmo bo skozi analitične oči znova pokomentiral Dejan Kopasić, video analitik reprezentanc pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Nato bo debata zajadrala v vode boja za Evropo, v studiu namreč gostimo napadalca Olimpije Mustafo Nukića in enega najboljših posameznikov Mure Luko Bobičanca. Dirka za četrtim mestom bo zelo napeta, oba nocojšnja gosta bosta kmalu na igrišču stala drug proti drugemu, ko bo Mura v predzadnjem krogu gostovala v Stožicah.

Foto: Jure Banfi

V nadaljevanju se bomo dotaknili tudi zgodovinskega podviga Radomelj, ki so si z zmago v Sežani (2:1) tri kroge pred koncem zagotovile obstanek med slovensko nogometno elito. Razpoloženje Mlinarjev po tekmi je bilo razumljivo prešerno, iskrene in duhovite pa so bili tudi pogovori za našo oddajo. V glavnih vlogah bosta trener Nermin Bašić in “Zmijavački Messi” Tomislav Mrkonjić.

Da bo še posebej zanimivo v sodniškem pogledu z Darkom Čeferinom, pa je verjetno tako ali tako odveč napovedovati …